9 apps, der gør hverdagen federe som musiker

musik Apr 28, 2020

Findes der noget bedre, end at opdage en app, der gør ens arbejdsproces nemmere?

Her kommer ni Culture Crush favoritter til den skabende musiker. Klik for links til App Store. 

 

1. Musikmemoer 

Vi starter ud med en af de helt simple af slagsen. I mange år har jeg brugt den almindelige memo-app på min iPhone til at optage idéer til sange. 

Men der findes en lignende app, der, udover at skulle optage lyd i bedre kvalitet, analyserer tonearten på din indspilning.

Hvis din indspilning er super tight (eller du har spillet til metronom), har denne app også en instant trommeslager og bassist, der kan give dig en fornemmelse af dit kommende nummer.

  

2. Cove

Leder du efter inspiration til et ambient nummer, er Cove en god kilde. I et nuttet, visuelt univers vælger du din stemning, hvorefter du vælger en ‘struktur’ og indsætter rytmiske, harmoniske og melodiske elementer i form af små farverige klatter, der loopes.

 

3. GuitarTuna

Simpelt fortalt er Guitar Tuna den bedste gratis guitar-tuner-app, jeg er stødt på.

 

4. Vanido

Som sanger kan det til tider være svært at opretholde en god rutine. Vanido giver tre daglige sangøvelser på et par minutter. Der er en række øvelser, der cirkulerer. Køber man et abonnement, kan man selv vælge hvilke øvelser, man vil lave.

De har også en funktion, hvor man kan synge henover tracks fra Spotify og i små bidder lære en ny sang, men det fungerer ikke særlig godt, tbh.

 

5. Auxy

Auxy er et nyt bekendtskab for mig, men hvilket et af slagsen. Det er et mini-studio on the go. Ligesom Cove er det et visuelt instrument, men mere avanceret på mange måder. Man kan f.eks. indspille forskellige sektioner separat (intro, vers, omkvæd…), og vælge forskellige slags instrumenter, som man ‘indspiller’ ved at trykke det ind i et matrix.

Sidst men ikke mindst er der virkelig gode muligheder for at eksportere sine projekter, ikke kun som én fil, men i stems og senest også direkte til Ableton Live.

 

6. Suggester

Hvis du er musiker har du 100% siddet ligesom mig ved klaveret eller guitaren og kæmpet med den dér sidste akkord, der bare ikke vil passe ind nogen steder. Suggester is your savior! Som navnet antyder, kan Suggester foreslå akkorder indenfor enhver tonalitet. Dog skal man betale for et abonnement for at tilgå andet end almindelig mol/dur.

 7. Chordify

Speaking of inspiration til akkorder, så kan du med app’en Chordify finde akkorder til de fleste numre, der eksisterer på YouTube. Nogle gange falder man over en fed rundgang, der sætter gang i den kreative energi. Hvis du ligesom jeg ikke er den skarpeste til at lytte et nummer af, så prøv Chordify.

 

8. Voisey

Vi fortsætter i inspirationens tegn. Voisey er en jam-app og socialt medie i ét. Mangler du et beat at jamme over, så prøv Voisey. Filtrer tags og find et beat, der matcher din stil. Du kan herefter give den gas med at jamme over beatet. Det unikke ved Voisey er at du kan optage dig selv synge, lægge forskellige effekter på og uploade videoen til en profil a la Instagram, hvor andre brugere kan følge dig.

Voisey er et helt nyt medie for mig, men helt sikkert en god inspirationskilde. Nogen gange er det bare dét, der skal til for at få hul på et nyt nummer.

 

9. Spotify for Artists

Har du udgivet musik, kender du nok til Spotify for Artists. Hvis ikke, så er det et must-have, den dag du får dine numre online. Gennem app’en kan du holde øje med dine statistikker på Spotify, lave playlister på din kunstnerside og i det hele taget sætte siden op, så den spiller.

Jeg håber listen har inspireret dig til at prøve noget nyt af. Hvis du har en app, du mener man bare ikke kan undvære, så send den gerne min vej på Facebook eller Instagram.

 


Vidste du, at jeg har en række ressourcer til 0 kroner, så som "PR-tjeklisten til din DIY udgivelse"?

Klik her for at hente den.

Close

Tilmeld dig nyhedsbrevet og få en "heads up", før næste workshop

Pssst... Jeg hader også SPAM. Forvent udelukkende mails med masser af inspiration, viden og gode tilbud.