Inspirerende podcasts, der vil styrke din kreativitet OG business skills

Uncategorized Jan 31, 2020
Jeg har intet mindre en støvsuget Apple Podcasts og Spotify for kreative business-podcasts de sidste par år. Har du en halv times transport til arbejde? Perfekt tid til dagens guldkorn. 
 
Måske ved du ikke, hvor du skal starte med podcasts, måske er du her for at få inspiration til nye stemmer i dine høretelefoner. In either case, her kommer fem Culture Crush favoritter:
 
Med: Jenna Kutcher
 
Lad dig ikke skræmme væk af Jennas Kutchers meget amerikanske facon. Som autodidakt fotograf, blogger og selvstændig underviser, er hun mester i at forklare, hvordan man uden stort forhåndskendskab kan opnå resultater med f.eks. Instagram- og email marketing eller skabe en ny passiv indkomst gennem digitale produkter. 
 
Jeg har selv lært utrolig meget af at lytte til Goal Digger, bl.a. vigtigheden i at sprede sin forretning ud over flere platforme - ikke kun på sociale medier. Jenna prædiker derudover at holde igen med salgstalen og fokusere på at skabe værdi for dine følgere - måske banalt, men ikke desto mindre ofte overset af mange i vores branche.
Jennas mantra er: Serve, serve, serve, sell.
 
Lyt til: 
Med: Jay Acunzo
 
Jay Acunzo er efterhånden lidt af en marketing-stjerne. Han har en yderst behagelig, ligefrem tone og nogle håndgribelige pointer, der mange gange let kan omsættes til en kunstners praksis. Temaerne er ofte taget fra hans bog "Break the Wheel", der stiller spørgsmålstegn ved alt, der hedder "Best Practice" indenfor marketing. Spændende idéer, især for en grøn, kreativ 'marketeer'.
 
Alle tre episoder listet nedenfor taler om kreativitet og vigtigheden i at skabe værdifuldt indhold, der kan omsættes til flere formater, i stedet for ‘one hit wonders’. I episode 95 diskuteres der, hvorfor kunstnere altid er så mega fattige - med en spændende konklusion og bud på en løsning.
 
Lyt til:
 

Med: James Taylor
 
James Taylor er en karismatisk vært, der er god til at stille de der rigtigt fede spørgsmål, der får både medvirkende og lyttere til at gruble over status pt. Podcasten er med til at bygge bro mellem kunstnere og dét at skabe en bæredygtig levevej. James taler både med kunstnere, forfattere, salgs- og marketing-folk, hvilket giver en spændende bredde på emnerne. Der er episoder til de fleste niveauer, fra eksperter til nybegyndere, så du skal måske lytte dig lidt frem. Disse tre episoder kan jeg dog skrive under på er noget for sådan nogen som os:
 
Lyt til: 
Med: Signe Sylvester
 
Er du helt grøn ift. at tænke om dit kreative virke som en forretning, så er Signe Sylvester din go-to person. Hun kommer med konkrete værktøjer og øvelser til at etablere gode rutiner som kreativ iværksætter. Der er en masse guldkorn at hente, f.eks. i episode 7, hvor hun dykker ned i, hvornår man egentligt kan tale om at ‘arbejde som kunstner’ versus at have en hobby.
Ikke mindst er Den Kreative Forretning, som titlen antyder, på dansk, hvilket kan være en rar ting, hvis man endnu ikke er inde i det engelske business lingo.
 
Lyt til:
Med: Adam Grant 
 
Adam Grant er psykologi-professor og en yderst veltalende, humoristisk én af slagsen. Han har ikke udgivet mange Work Life episoder, men dem, der ligger der, sluger man råt - især hans debat med Malcolm Gladwell, forfatter til bl.a. bogen “The Tipping Point”. 
Hvis du ikke er til den lyserøde, lidt polerede, amerikanske tone hos The Goal Digger, så vil du holde af Adams mere saglige stemme, der dækker psykologien bag emner som; networking, afvisninger, work/life balance, og hvorvidt det er vigtigt at følge sin passion.
 
Lyt til:
_____________________________
 
Hvilken podcast skal du igang med?
Har jeg overset en, man bare ikke kan leve uden?
 
Smid en kommentar her eller på SoMe @culturecrushdk
 
 
Close

Tilmeld dig nyhedsbrevet og få en "heads up", før næste workshop

Pssst... Jeg hader også SPAM. Forvent udelukkende mails med masser af inspiration, viden og gode tilbud.